Kortingen en incentives

Kortingen

Leden van het ACV, van OKRA, van Markant en van Neos ontvangen een korting van 10%. Ben je 60+, dan geniet je een korting van 30%. Deze kortingen passen we toe op de prijzen die je op de website terugvindt. 

Kan je niet van een van deze kortingen genieten dan krijg je via onze klantenkaart een korting van 5% per 3 gevolgde cursussen.

 

Kansentarief

Het kansentarief geldt voor uitkeringsgerechtigde werkzoekenden, studenten jonger dan 26 jaar in het gesubsidieerde dagonderwijs, ontvangers van het leefloon of van een uitkering van het ziekenfonds, die maximaal € 1296 per maand bedraagt en voor personen die in het kader van artikel 60 tijdelijk in een maatschappelijk project tewerkgesteld worden.

Als je in aanmerking komt voor het kansentarief, bezorg ons dan bij je inschrijving:

  • Een attest van de uitbetalingsinstelling (werkzoekende)
  • Een kopie van je studentenkaart
  • Een attest van het OCMW (ontvanger van het leefloon of artikel 60)
  • Een attest van het ziekenfonds, dat eenduidige informatie bevat over het bedrag van de uitkering.

Wij zorgen dan bij de berekening van het inschrijvingsgeld voor de toekenning van het kansentarief.

 

Opleidingscheques

Educo is een erkende organisatie voor het gebruik van opleidingscheques.

Laag- en middengeschoolde werknemers of hooggeschoolde werknemers in loopbaanbegeleiding, die in Vlaanderen wonen, betalen slechts de helft van de prijs als ze met opleidingscheques een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgen.

In de Vlaamse opleidingsdatabank kan je bekijken welke opleidingen in aanmerking komen: scrol op de webpagina naar ‘Doorzoek de opleidingsdatabank’ en gebruik de zoekterm ‘Educo’ voor een overzicht van onze opleidingen die betaald kunnen worden met opleidingscheques. Raadpleeg de rubriek Voorwaarden om na te gaan of je in aanmerking komt voor het gebruik van opleidingscheques.

Je kunt de cheques online bestellen via het WSE-loket van de Vlaamse overheid

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een opleiding te volgen met opleidingscheques, surf dan naar de website van de Vlaamse overheid  of contacteer ons via educo@educo.be of 09 241 89 79.

 

Vlaams opleidingsverlof

De Vlaamse overheid reorganiseerde de initiatieven om werknemers aan te moedigen om een opleiding te volgen. Het betaald educatief verlof heet vanaf 1 september 2019 Vlaams opleidingsverlof of VOV. Educo is een erkende organisatie voor het gebruik van deze incentive.

Vanaf 1 september 2019 hebben werknemers die in het Vlaams Gewest, in de privésector, minstens halftijds (50%) werken, jaarlijks recht op 125 uren Vlaams opleidingsverlof. Dat betekent dat je, als je een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgt, afwezig mag zijn van het werk om die opleiding te volgen of om te studeren, met behoud van loon. Jouw werkgever ontvangt van de Vlaamse overheid een tussenkomst in de loonkosten. De opleiding moet minstens 32 lesuren per schooljaar omvatten.

In de Vlaamse opleidingsdatabank kun je bekijken welke opleidingen in aanmerking komen: scrol op de webpagina naar ‘Doorzoek de opleidingsdatabank’ en gebruik de zoekterm ‘Educo’ voor een overzicht van onze opleidingen die erkend zijn. Raadpleeg de rubriek Voorwaarden om na te gaan of je recht hebt op Vlaams opleidingsverlof. Raadpleeg het stappenplan als je het opleidingsverlof wilt aanvragen.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om bij Educo een opleiding te volgen met Vlaams opleidingsverlof, surf dan naar de website van de Vlaamse overheid of contacteer ons via educo@educo.be of 09 241 89 79.

 

Kmo-portefeuille

Educo is een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille (Ons registratienummer is DV.O229245). Dit betekent dat je van de Vlaamse overheid financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van opleidingen die de kwaliteit van je onderneming kunnen verbeteren.

Afhankelijk van de grootte van je onderneming bedraagt de steun 20% of 30% van de prijs van de opleiding.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om bij Educo een opleiding aan te vragen met de kmo-portefeuille, surf dan naar de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen of contacteer ons via educo@educo.be of 09 241 89 79.

Laatst gewijzigd op 8/03/2022

EDUCO Gent

Koning Albertlaan 27
9000 Gent

EDUCO Hasselt

Monseigneur Broekxplein 6
3500 Hasselt