Onze missie

Educo organiseert informaticaopleidingen aan democratische prijzen, met aanzienlijke kortingen voor kansengroepen. De opleidingscentra van Educo bieden een degelijke basisvorming aan, waarna cursisten de mogelijkheid hebben om verdiepingscursussen te volgen.

Als partner van Ateliers voor Werknemersvorming onderschrijft Educo de missie van de syndicale vormingsinstelling, beschreven in het beleidsplan 2006-2010 en in het beleidsplan 2011-2015:

‘Ateliers voor werknemersvorming organiseert educatieve leerplaatsen voor persoonsontplooiing en maatschappelijk engagement van werknemers volgens de sociaal-culturele methodiek.’

De activiteiten van Educo geven concrete vorm aan een van de krachtlijnen in deze beleidsplannen: ‘sociale weerbaarheid’. Het doel van deze krachtlijn is het voorkomen van sociale uitsluiting en het bevorderen van de algemene geletterdheid. Hierin staat vandaag de kennis van ICT voorop.

Wie is wie?

Onthaal en administratie: Lut Decrock en Annie Van Overmeiren

Educatieve medewerkers opleidingscentrum Gent:
Veerle Coulembier
Heidi Daenekint
Leen Gyselinck
Ann Moreels
Claudia Van den Bosch

Educatieve medewerkers opleidingscentrum Hasselt:
Jeroen Jacobs
Tine Voets
Ingrid Vuegen

Diensthoofd: Leen Gyselinck
Directeur: Rudy Oorts

Opleidingen op maat

Gaat uw vereniging, organisatie of bedrijf nieuwe software in gebruik nemen?
Hebben de vrijwilligers of de medewerkers van uw organisatie nood aan een specifieke opleiding?

Educo kan voor u de gepaste opleiding uitwerken en een cursus op maat van uw organisatie of bedrijf samenstellen. In overleg met u zorgen wij ervoor dat uw medewerkers:

  • op de hoogte blijven van nieuwe informaticatoepassingen
  • nog handiger worden in tekstverwerking
  • goed overweg kunnen met een rekenblad
  • door vaardigheid in ICT kunnen doorgroeien in de organisatie
  • gebruik kunnen maken van elektronische hulpmiddelen om hun tijd in te delen
  • de geheimen van een goede diapresentatie kunnen ontsluieren
  • op een doeltreffende manier voor het secretariaat en de boekhouding van uw vereniging kunnen zorgen

Wij leveren maatwerk tegen voordelige prijzen. Het cursusprogramma wordt volledig afgestemd op de behoeften van de organisatie en van de deelnemers. Samen met u bespreken wij de inhoud, de duur, de data, enzovoort van de cursus, zodat de tijd zo efficiënt mogelijk kan worden ingevuld. Cursussen op maat worden georganiseerd voor groepen van minimaal 10 personen.

Neem ‘contact’ op met Leen Gyselinck (opleidingscentrum Gent) of Ingrid Vuegen (opleidingscentrum Hasselt) voor informatie en praktische afspraken of vraag een offerte aan bij educo@educo.be